Kanavoidut viestit,Yleinen

Valehtelevatko eläimet koskaan?

28.02.2014, Katri Laitila

Lähde:

http://elainkommunikointi.blogspot.fi/2014/02/valehtelevatko-elaimet-koskaan.html

*

Valehtelevatko eläimet koskaan?

kissan valheEläimet valehtelevat hyvin harvoin. Joskus ne välttelevät vastuuta, tai kenties eläinlääkärikäyntiä, mikä ei ole niille yleensä herkkua. Usein valehtelu, jos sitä sattuu, johtuu siitä, että eläin tahtoo suojella ihmistään ikäviltä tunteilta tai surulta.

Eräässä tapauksessa kissa oli väittänyt toiselle kissalle, että uusi raapimispuu on hänen lelunsa, että muut eivät saa sillä leikkiä… Kommunikoinnin lopussa tämä kissa, jota oli kielletty leikkimästä, kysyi eläinkommunikoijalta: Ovatko muutkin lelut tarkoitettu myös minulle? Ja kun eläinkommunikoija vastasi, että kyllä, toinen kissa, joka oli yrittänyt huijata kaveriaan kysyi vienosti: Voimmeko me saada toisen raapimispuun? :o) -–Lea.

Nedda Wittels kirjoittaa aiheesta:

VALEHTELEVATKO ELÄIMET KOSKAAN?

Vastaus saattaa yllättää sinut, mutta kyllä, joskus eläimet ovat valehdelleet minulle.

En usko, että eläimet valehtelevat niin usein, kuin ihmiset tekevät, mutta eläimet, jotka elävät ihmisten kanssa, haluavat joskus suojella meitä tunteilta jättämällä totuuden kertomatta. useimmiten, valehtelemisen sijaan eläin vain yksinkertaisesti hiljenee, kun ne eivät tahdo sanoa jotakin, joka sattuu.

Ei ole helppoa valehdella telepaattisesti, koska voi oppia aistimaan ristiriidan sen välillä, mitä eläin sanoo ja miltä sen energia tuntuu. Aivan kuin sinäkin “tiedät” intuitiivisesti, että toinen ihminen valehtelee sinulle, voit aivan samalla tavoin oppia “aistimaan” että eläin ei puhu aivan totuudenmukaisesti.

Joskus olen hämmästynyt sitä, millaisella rehellisyydellä eläimet vastaavat. Eräällä asiakkaalla oli 6 kissaa ja paljon pissaa hiekkalaatikoiden ulkopuolella. Kun haastattelin jokaista kissaa, syylliset myönsivät olleensa osallisia ja kertoivat miksi. Asiakas hyväksyi tiedon, jonka hänelle annoin, sanoen, että kaikki tiedot resonoivat sen kanssa, mitä talossa ja perheessä oli parhaillaan meneillään. Näillä kissoilla oli selkeä viesti, jota he pyrkivät kommunikoimaan, ja se saattoi olla se syy, miksi he olivatkin niin rehellisiä tilanteessa. Toisaalta, en muista yhtään “pissa boksin ulkopuolella” tapausta, missä kissa olisi valehdellut ja väittänyt käyttäneensä pottaansa.

Kahdenkymmenen vuoden aikana, kun olen toiminut eläinkommunikoijana, ne tilanteet, joissa olen kokenut eläinten valehtelevan, ovat harvassa. Tietenkin on mahdollista, että olen joissakin tapauksissa erehtynyt huomaamaan vilpin, mutta ei niitä montaa ole – vaikka voinhan tietenkin olla myös väärässä.

ESIMERKKEJÄ, JOISSA ELÄIMET OVAT VALEHDELLEET

  • Koira, joka oli ainoa eläin taloudessa kakkasi sisälle. Koira kieltäytyi ottamasta vastuuta siitä ja väitti, että joku toinen oli jättänyt kakan sinne.

  • Eläinkommunikointikurssilla ollut koira tympääntyi samoihin vanhoihin, tylsiin kysymyksiin. Kun häneltä kysyttiin, mikä hänen suosikkiruokansa on, hän vastasi: “suklaahippukeksit”. Koska suklaa on myrkyllistä, oppilas oli kauhuissaan, että ihmiset antoivat koiralle suklaata. Koiran mielestä se kaikki oli tosi hauskaa.

  • Hevonen teeskenteli olevansa toinen hevonen, koska se oli luonteeltaan hyvin pellemäinen ja päätti, että olisi hauskaa ottaa kontaktia minun kanssani, sen sijaan, että se olisi sallinut velipuolelleen kommunikointisession. Tämä tyyppi todella huijasi minua!! Mutta vain ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla sain hänet heti kiinni. Hän nauroi nauramistaan tapaukselle.

  • Kissa keksi hassuja vastauksia kysymyksiin ja antoi jokaiselle eläinkommunikointikurssilaiselle aivan erilaisen vastauksen useimpiin kysymyksiin. Kun vastauksia alettiin vertailla, tuli varsin selväksi, että hän piti hauskaa. Tämä oli arvokas oppiläksy, koska se nosti jokaisen tietoisuuteen sen mahdollisuuden, että eläimet voivat valehdella, ja joskus tekevätkin niin.

On siis viisasta käyttää omaa, henkilökohtaista “totuustesti”-systeemiäsi, kun puhut eläinten kanssa. Minä oletan aina, että eläin, jonka kanssa puhun vastaa totuudenmukaisesti, mutta jos vastaus ei minusta “tunnu” oikealta, tarkistan sen myöhemmin kysymällä lisää kysymyksiä ja konsultoin myös eläimen ihmiskumppania.


Kommentointi on suljettu.