Kanavoidut viestit,Yleinen

MIKSI TARVITSETTE PELKOPOHJAISIA VARASUUNNITELMIA?

26.06.2014, Katri Laitila

Kanavoinut Brenda Hoffman (www.lifetapestrycreations.com)
24.6.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Rakkaat ystävät,

Kenties ette ole osallisena siinä kaaoksessa, mikä näyttää riehuvan valtoimenaan ympäri maapalloa – sotia, sodan pelkoa, nälkää, maapallon mullistuksia – mutta sitten luultavasti mietitte, miten kauan kestää, ennen kuin olette.

Kenties maanne alkaa sotia. Kenties maanjäristys tuhoaa osia maastanne. Kenties monsuunimaiset sateet muuttavat elämäänne muulla tavalla. Kaikki pelkoja, joita pidätte syvällä sisällänne. Sillä eikö elämänne maan päällä ole ollut aioneita katastrofia katastrofin perään, joihin keskityitte tai jotka sivuutitte, mutta säilytitte niistä seuraavan pelon syvällä olemuksessanne?

Tällaisia pelot ovat nyt. Uskotte, että jossain jotenkin teidän on kohdattava se, mitä pelkäätte – kuin fraasinne ”jotain tapahtuu kohta”. Tunnette sympatiaa ja empatiaa niitä kohtaan, joihin se vaikuttaa suoraan. Samaan aikaan tunnette helpotusta, ettei se vaikuta teihin tai rakkaisiinne.

Tuo tunne on hyvin luonnollinen, kun ottaa huomioon kaiken, että olette kaikki auliisti kokeneet vanhan ajan maapallolla. Mutta sellainen ei ole enää totta. Tämä kätketty maailmanlaajuinen pelkouskomus on kenties muutaman seuraavan päivän suurin siirtymä – jonkin epämiellyttävän odottamisesta sen tietämiseen, ettei sillä ole merkitystä.

Jos vanha aika oli pelkästään jonkinlaista draamaa ja peliä ja olette jättäneet tuon draaman ja pelin – kuten ne jotka poistuvat kotelostaan muutaman päivän kuluessa – teille ei aiheudu traumaa. Kenties talonne palaa – vanhan ajan trauma ja pelko. Uudella maapallolla tuo talo korvataan kodilla, mikä sopii paremmin uudelle sinulle.

Ette jatka draaman kokemista, sillä osallistutte nyt maapallon komediaan ja rakkaudelliseen vaiheeseen. Se mikä kerran oli järkyttävää, on selvä tilaisuus parempaan ja iloisempaan elämään.

Ette vielä ymmärrä – mutta tulette ymmärtämään. Aivan kuten ette ennen ymmärtänyt, miten voisitte tuntea enemmän henkilökohtaista iloa kuin pelkoa.

Pelko on menneisyyttä – myös se pelko, mitä voisi tai pitäisi tapahtua tietyissä olosuhteissa ja vanhan ajan historiaperspektiivistä.

Tämä aika on vähän samanlainen kuin se ajattelutapamuutos, mitä vaadittiin, silloin kun linna jossa oli suojamuurit, ei enää varmistanut turvallisuutta – kanuunat ja muut tekniset keksinnöt tekivät sellaisista ajatuksista vanhentuneita.

Pelko – ja siitä johtuva ”pelisuunnitelma” mahdollisille pelottaville tapahtumille – on ollut osa elämänne ajatus- ja tunneprosessia. ”Mitä tekisin, jos maanjäristys tuhoasi yhteisöni?” ”Mitä minun pitäisi tehdä, jos joku avaa tulen ostoskeskuksessa?” Pelkosuunnitelma pelkosuunnitelman perään sullottuna olemukseenne – mikä ottaa arvokasta ilotilaa.

Pelko ei ole todellisuudessa enää repertuaarissanne. Muistatteko, miten vaikeaa oli – ja ehkä on edelleen – rakastaa itseänne sellaisena, kuin olette?

Kätketyt pelot siitä, että voisitte olla seuraavaksi jossain kuvittelemassanne negatiivisessa draamassa, ovat yhtä vanhentuneita kuin itseinhonne.

Miksi tarvitsisitte pelkopohjaisia varasuunnitelmia, jos elämänne on iloa tai siirtymistä iloon?

Pätemättömän pelkodraaman luomisen sijasta, uudet luomuksenne ovat nyt sitä, miten jokin seikkailu, kokemus voi olla vielä iloisempi. Mikä saa aikaan hymyn tai naurua sen sijaan, että ”nauran nyt, mutta kuka tietää, mitä huominen tuo tullessaan”?

Kenties haluatte vatvoa negatiivisia mahdollisuuksia. Se on teidän oikeutenne. Mutta tietäkää, että sellainen on yhtä vanhanaikaista kuin 1800-luvun sylkykupit. Voitte jatkaa tapaanne pureskella tupakkaa, mutta harvat tukevat teitä siinä.

Toisin kuin menneisyydessä, jolloin pelko hallitsi, täysin vastakohta tapahtuu nopeammin, kuin oivallatte.

Harvemmat pitävät median uutisia, joissa on pelkokuva toisensa jälkeen, kovin mielenkiintoisina tai viihdyttävinä. Melko lähitulevaisuudessa on aika, jolloin uutisohjelmat muuttuvat – ei siksi, että ne haluavat, vaan koska hyvin harvat välittävät niistä jatkuvista peloista, joista media raportoi.

Tunnette, että mukavien ajastusten ajatteleminen ja nauraminen ei tee tyhjäksi nälkä- tai sotatodellisuutta. Se on totta. Mutta silloin kun sellaiset kuvat ja tekijät eivät ole enää kiinnostavia ja olennot maan päällä ovat piittaamatta pelosta, pelko häviää. Vähän kuin moniin kiusaajiin reagoiminen. Kiusaajat rakastavat pelkoon osallistumista ja sen luomista. Jos sitä ei tapahdu, heillä on vähän valtaa ja he ovat paljon kiinnostamattomampia niille, jotka seuraavat heitä.

Olette päästäneet irti henkilökohtaisista peloistanne. Nyt päästätte irti maailmanlaajuisista peloista.

Tämä ei ole lupaus, että maapallo on rakkaudellinen leikkikenttä huomenna, vaan vetoomus teille vaihtaa huomionne maailmanlaajuisesta pelkopohjaisesta tyylistä iloon ja toiset maaolennot tekevät saman.

Tämä siirtymä ei ole vain muutamille rajatuille, vaan se on yleismaailmallinen, globaali muutos maailmasta, mikä on pelon läpitunkema, uuteen ilon maapalloon. Yleisroolinne on tuoda tuo ilo elämäänne, jotta majakkanne säteilee kaikille.

Valo joka säteilee millä tahansa pimeyden alueella, tekee tyhjäksi pimeyden. Kun jätätte kotelonne ja syvimmät pelkonne, säteilkää valoanne – ja säteilkää näin epäuskoanne pelkoon siitä, mitä saattaa tapahtua. Nuo pelot ovat eilistä. Tänään on uusi aamunkoitto. Niin olkoon. Aamen.

———–

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien ”suodatintesi” läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja – suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

*

luxonia.com


Kommentointi on suljettu.