Eläimet

Kissojen hiekkalaatikko-ongelmia

18.02.2019, Katri Laitila

Lähde: https://elainkommunikointi.wordpress.com/

Kissojen hiekkalaatikko-ongelmia

Tämä käännös käsittelee kissojen pissalaatikko-ongelmia. Kissanpissa väärässä paikassa on yleinen syy, miksi ihmiset lopulta päätyvät konsultoimaan eläinkommunikoijaa – kaikkialla maailmassa. Eläinkommunikoija Bridget Pilloud on kirjoittanut blogiinsa aiheesta. Saatat saada siitä joitakin ideoita sen suhteen, mikä on vialla, jos kodissasi on esiintynyt uudenlaisia, ei-haluttuja pissakuvioita.*

1 Hiekkalaatikko-ongelmia

Uh. Kissanpissaa. Matollasi. Tai sohvalla. Tai kengissä.

Pahinta.

Tämä on yksi yleisimmistä kissa-aiheisista valituksista, joita vastaani tulee.

Seuraavien viiden päivän aikana ratkaisemme kaikki hiekkalaatikko-ongelmat. Kissasi käyttää laatikkoaan ja sinulla on parempi ymmärrys siitä, miten kissasi ajattelee ja tuntee.

Ensinnäkin: kissasi ei ole sinulle vihainen.

 Kissasi ei ole vihainen sinulle

Kissat eivät suunnittele etukäteen.

He eivät mene vesikupille, ajatellen, että nytpä näytän hänelle.

Kissat tarjoilevat kostonsa tulikuumana, puremina, naarmuina sekä hännänheilutus- raivona.

Kun kissasi ruikkaa kenkiisi, hän yrittää silloin ratkaista ongelmaa.

Jos ratkaiset kissasi ongelman, sinun ongelmasi häviävät!

Mitä ongelmia kissalla saattaisi olla?

Niinpä, mitä?

Ja miksi kissasi käyttää pissaa ratkaistakseen ongelmia?

Jos kissallasi olisi peukalot ja pankkitili, luota minua, hän käyttäisi Amazonia aivan kuten me kaikki muut. Hänellä vain sattuu olemaan kehon eritteitä, hampaat, kynnet, naukuminen ja murskaava tuijotus. Kissalla on rajallinen määrä työkaluja. Eikä hän ole myöskään MacGyver.

Kissalle, kissan logiikan mukaisesti, pissa on selvä ratkaisu hänen ongelmiinsa. Se on kissajuttu. Et ymmärtäisi, koska sinulla ei ole kissalogiikkaa, etkä sinä puhu kissaa.

Mutta heidän ystävänään sinulla on työkalut ja tarvikkeet, joita heillä ei ole. Sinä voit olla todellinen apu heille. Ja silloin he lopettavat pissaamisen kamojesi päälle.

Kissallasi voi olla joitakin hyvin perustavanlaatuisia ongelmia. Tai se voi olla monimutkaista.

Aloita perusteista.

Varmista, että nämä kaikki seikat ovat kohdallaan, ennen kuin alat etsiä monimutkaisempaa selitystä.

Kissanhiekkalaatikko on puhdas, tilava ja rauhallisessa paikassa.

On enemmän kuin yksi, jos tarpeen. Asiantuntijat suosittelevat, että on hiekkalaatikkoja olisi aina yksi ylimääräinen kissojen lukumäärän lisäksi.

Olet käynyt eläinlääkärillä ja varmistanut, ettei kissallasi ole mitään lääketieteellistä ongelmaa, kuten virtsateiden tulehdus, tai ruuansulatusongelmia, jotka tekevät kiireellisyydestä osan ongelmaa. Lisäksi, varmista, ettei kissallasi ole reumaa, joka vaikeuttaa potalle pääsyä.

Olet myös varmistanut, ettei kissallasi ole ikään liittyvää kissadementiaa, joka saa hänet vahingossa luulemaan, että pyykkikori on kissanhiekkalaatikko.

Olet käyttänyt entsyymipuhdistajaa kuten ”Nature’s Miracle”, joka poistaa kissahaisun pois niistä kohdista, joihin kissasi on iskenyt.

Huomenna on logiikka-päivä. Näytän sinulle, miten kissat katselevat maailmaa ja miten olet kenties tietämättäsi aiheuttanut turhautumista kissassasi.

2 Hajut ovat huutoa

Tämä on toinen osa 5-osaisesta sarjasta, joka auttaa sinua ratkaisemaan ongelman, jossa kissasi ei käytä pissalaatikkoaan.

Kissasi ei siis ole sinulle vihainen. Kissasi yrittää ratkaista ongelman yhdellä sen harvoista työkaluista: ruumiinnesteillään.

Kissasi, ympäristöaktivistisi

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita kissat kohtaavat, ovat muutoksen ympäristössä.

Kissat viettävät valtavan määrän aikaa pienessä tilassa, kodissasi.

Ympäristö on heille hyvin tärkeä.

Tätä en voi painottaa liikaa.

Kissoilla on ilmiömäinen hajuaisti

Kissalla on kaksi hajuaisti-elintä. Yksi on heidän nenänsä, ja toinen sijaitsee heidän kitalaessaan. Sitä kutsutaan vomeronasaalielimeksi eli Jacobsenin elimeksi. Jos olet nähnyt kissasi läähättävän (samalla kun sen silmät ovat hieman koholla sen päässä), olet nähnyt hänen yrittävän haistella todella kovasti jotakin.

Kissan hajuaisti on samanlainen kuin meidän kuuloaistimme: siten, että sitä on hyvin vaikeaa jättää huomioimatta ja sillä on valtaisa vaikutus kykyymme keskittyä ja tuntea olomme rauhalliseksi. Toisin sanoen…

Hajut. Ovat. Huutoa.

Onko sinulla ollut joskus huono asuinkaveri?

Sanotaan, että olet kuuntelemassa jotakin musiikkia, jota todella rakastat, jotakin lohduttavaa, jotakin, johon olet tottunut.

Huonekaverisi tulee sisään ja sanoo, uh-huh, tuota emme enää ikinä tule kuuntelemaan, me kuuntelemme tätä! Ja sitten hän alkaa soittaa jotakin outoa ja kammottavaa, jotakin, jota et ole koskaan ennen kuullut ja jota et tahdo kokea enää toistamiseen ikinä.

Olisit todella kiukkuinen, eikö?

Näin tapahtuu, kun tuot uuden tuoksun kotiisi. Uusi haju voi olla kovaa musiikkia kissalle. Ja he vain tahtovat, että se lakkaisi.

Tietenkin jotkut kissat ovat hyvin rauhallisia hajujen suhteen. He eivät välitä. Mutta monet kissat eivät ole. Heidän ympäristönsä, paikka, joka on heille niin kovin rakas, on kokenut jotakin kovaäänistä [=hajuhuutoa] ja hermostuttavaa.

Kissasi kääntää musiikkiasi pienemmälle, soittamalla omaa musiikkiaan: pissaa.

Kissasi tekee sen siksi, koska heidän pissansa haju on rauhoittavaa/lohduttavaa. Hänen virtsansa hukuttaa alleen hajun, josta se ei pidä, ja se myös lähettää sinulle viestin, ettei hän pidä tästä uudesta tilanteesta. Hän ei ole vihainen. Hän on vain pettynyt sinun valintoihisi.

Hienoa, sinä ajattelet. Kissani ei pidä hajusta. Mahtavaa.

Älä pelästy. Voit silti pitää uuden laventelikynttiläsi.

Kuten ääni, jonka kuulet kaiken aikaa, niin usein, että lakkaat kuulemasta sitä – haju, jonka kissa haistaa kaiken aikaa, katoaa myös taka-alalle. Voit tuoda hajun vähitellen – ellei se ole todella kamalaa – kissasi tulee tottumaan siihen.

Yksi yleisimmistä uusien hajujen syyllisistä löytyy kynttilöistä, siivousaineista, henkilökohtaisista hygieniatuotteista tai uusista huonekaluista.

Jos tahdot vaihtaa siivousainettasi, tee se alue kerrallaan. Aloita huoneesta, joka ei ole lähelläkään kissanhiekkalaatikkoa, tai makuuhuonetta, paikkoja, jotka kissasi kokee turvallisiksi. Aivan kuten vähän kerrallaan lisätty ääni ei häiritse meitä, vähän kerrallaan lisätty hajukaan ei todennäköisesti häiritse heitä.

Uusi huonekalu vaatii jonkun siirtymäobjektin. Ota rakastettu kissapeitto tai pyyhe ja laita se uudelle sohvalle. Jos kissasi on hyvin herkkä, hiero huonekalua peitteellä ja pidä huonekalu autotallissasi, kunnes kissallasi on ollut mahdollisuus haistella sitä sen peiton päältä ja kunnes se vaikuttaa siltä, ettei se enää reagoi siihen.

Hajut, joihin kissasi on tottunut, ovat lohduttavia hajuja. Yhtäkkinen hajun katoaminen voi olla aivan yhtä järkyttävää, kuin se, että uusi haju esitellään yhtäkkiä hänelle.

Merkkejä, joiden mukaan kissasi on nirso hajujen suhteen:

 1. Hän menee potalle sinne, missä hajua on juuri käytetty.
 2. Hän menee potalle sinne, minne uusi haju on juuri ilmestynyt.

Muista: kaikki kissat eivät oli nirsoja uusien hajujen suhteen. Varmista muut ongelmat, joita kissasi saattaa yrittää ratkoa.

Kissat ovat tarkkoja kylpyhuoneidensa suhteen, aivan kuten mekin olemme.

Sanotaan, että menet kylppäriisi ja huomaat, että huonekaverisi on laittanut kylppäriisi maton.

Hän on myös laittanut maton pöntön kannelle. Se on nukkamatto.

Minne hävisi kaunis laatoitus? Se, joka tuntui aina niin kylmälle ja puhtaalle jaloissasi?

Kissasi hiekkalaatikko on kuten kylpyhuoneesi. Jos hän käyttää laatikkoaan, hän pitää siitä.

Älä muuta hänen kylppäriään.

Älä osta alennushiekkaa. Pysy siinä merkissä, josta hän pitää. Näin säästyt monelta murheelta.

Huomioi myös, että käytät entsyymituotteita, kuten Nature’s Miracle, niihin kohtiin, joihin kissa on jo iskenyt. Et tahdo muistuttaa häntä siitä, miten hän on ratkaissut ongelmansa aikaisemmin.

Kissasi on ystäväsi, joka yrittää elää maailmassa, johon sinulla on vaikutusvalta. Sinä voit ratkaista hänen ongelmansa.

Kerro, miltä tämä kuulostaa sinun mielestäsi.

3 Ahdistus

Kissallasi on ongelma, jota hän yrittää ratkaista ruumiinnesteellään. Ratkaise hänen ongelmansa ja se ratkaisee samalla sinun ongelmasi!

Tänään käsittelemme ahdistusta. Kissasi saattaa tehdä tarpeensa epäsopiviin paikkoihin, koska hän tuntee olonsa turvattomaksi ja/tai ahdistuneeksi. Ennen kuin alat tuntea asiasta syyllisyyttä, anna minun selittää, miten kissat on luontaisesti ahdinkoon taipuvaisia.

Minä pelkään korkeita paikkoja.

Voin lentää koneessa, 37,000 jalassa ilmassa. Se todellinen ongelma ovat ne ensimmäiset 300 jalkaa.

Se osa aivoissani, joka saa minut tuntemaan pelkoa on mantelitumake. Laitan jalkani tikkaalle ja minun mantelitumakkeeni räjähtää kuin raketti.

Käytin sunnuntai-iltapäivän poimien luumuja puusta. Huojuin tikkailla ja kuiskailin itsekseni: kaikki hyvin. Kaikki hyvin. Kaikki hyvin.

Ihmiset ovat todella hyviä puhelemaan itsensä pelkojensa läpi. Kysymme kysymyksiä: olenko minä todellisessa vaarassa? Olenko vain kauhuissani? Se osa ihmisaivoista, joka kyselee kysymyksiä irrationaaliselta pelolta, on otsalohko.  Ihmisillä on iso otsalohko. Me kykenemme rationalisoimaan melkein mitä tahansa. Kissan etulohko ei ole ollenkaan niin kehittynyt. Kissasi on hyvin hankalaa puhua itsensä ulos pelkotilastaan.

Jos kissasi on oranssi, kilpikonna tai musta-valko-oranssi, heillä on vieläkin vaikeampaa käsitellä omia tunteitaan tai ahdinkoaan, sillä geeni, joka määrää oranssin turkin on sama geeni, joka määrää vieläkin pienemmän etulohkon (tästä löydöksestä kunnia Temple Grandinille).

Talo, joka tuoksuu aina samalle, on turvallinen talo. Kissasi tietää, että se on turvallinen, koska niin kauan kuin se on tuoksunut juuri tällaiselta, niin yksikään kojootti tai vuorileijona ei ole tullut sisään ja syönyt sitä.

Siinä hieman tuhtia kissalogiikkaa.

Kissalogiikkaa toiminnassa

Sanotaan, että Frank-serkkusi on tulossa kaupunkiin. Hän tuo ainutlaatuisia tuoksuja omasta maailmastaan kotiisi.

Kissasi pitää Frankista. Hän hieroo poskeaan Frankin jalkoihin, merkkaa hänet omakseen. Hän istuu Frankin sylissä koko iltapäivän, samalla kun te kolme katsotte putkeen brittiläistä leivontaskabaa.

Ja myöhemmin kuulet, miten Frank kirkuu, koska kissasi on kiivennyt hänen matkalaukkunsa päälle ja pissannut sen päälle vuolaasti.

Hän pitää Frankista! Mitä täällä tapahtuu?

Kissasi pitää Frankista niin paljon, että hän tahtoo pitää hänetkin turvassa. Hän voi pitää hänet turvassa ainoastaan saamalla hänetkin tuoksumaan samalta kuin turvallinen kotisi.

Mitä tuoksuja kissalla onkaan käytössään?

Hänellä on tuoksurauhasensa poskissaan: ne, joita hän hinkkasi vasten Frankin sääriä.

Ja sitten hänellä on hänen pissansa.

Kissasi ahdistus on punaisella. Frankin maailman tuoksut saavat hänen mantelitumakkeensa reagoimaan.

Hän ajattelee: tuplavarmistetaan, ettei kojootti saa Frankia käsiinsä. Pissataan hänen kamoilleen.

Kissat, yleisesti ottaen, pitävät siitä, miltä heidän pissansa tuoksuu. Se on lohduttava haju.

Ja he ovat hämmästyneitä, kun he kuulevat, että me emme näe (haista) sitä siten.

Jotkut kissat ovat luonnostaan ahdistuneita. Ahdistuneella kissalla on mantelitumake, joka poksahtaa paljon useammin.

Toiset kissat käyvät läpi ahdistusaikoja. Tuoksut, jotka olivat joskus okei, saattavat yhtäkkiä muuttua epäilyttäviksi ja kissa tulee ahdistuneemmaksi.

Selkeä eroavaisuus

Tämä ahdistunut kissa skenaario kuulostaa hieman ärsyyntyneeltä kissalta edellisessä postauksessa, eikö? Kissat eivät pidä tuoksuista. Kissat pissaavat.

Ahdistunut kissa ei ahdistu uudesta siivousaineen tuoksusta. Heissä pelkoa aiheuttavat tuoksut, jotka eroavat talon/kodin tuoksuista. Tämä on tärkeä eroavaisuus, koska silloin ongelmaa tule lähestyä toisella tavalla.

Ahdistunut kissa pissaa ja kakkii matkalaukkujen ja pyykkikasojen päälle. He tekevät aisansa jollekin, jonka ne tietävät olevan väärässä paikassa. Siirrät tyynyn patiolta olohuoneeseesi ja yhtäkkiä kissasi pissaa sille? Sinulla on ahdistunut kissa.

Vaatteet, joka tuoksuvat uusille ihmisille, ovat usein kohteita. Ja kengät.

Tuoretta ahdinkoa

Juuri nyt minulla tulee vastaan ahdistuneita kissoja kaikkialta.

Elämme ahdistavia aikoja. Jos ihminen, henkilö, joka hoitaa ruokaa, on ahdistunut, kissa tuntee tuon saman ahdistuksen myös.

 Korjataan ongelma

Miten korjaat kissasi ahdistus-ongelman?

 1. Tsekkaa oma ahdistuksesi.

Kissasi lilluvat sinun tunteissasi. Oletko ahdistunut? Tietenkin, me kaikki olemme hetkittäin ahdistuneita, mutta jos käyt läpi jotakin ajanjaksoa, joka saa sinut tuntemaan ahdistusta jatkuvasti, pidä huolta itsestäsi. Sinä ansaitset tuntea olosi hyväksi, ja niin ansaitsee kissasikin!

 1. Vietä hiljainen tovi kissasi kanssa.

Käytä 10 minuuttia istumiseen hiljaa kissasi kanssa (ilman puhelinta, tai podcastia tai telkkua) ja hengitä syvään. Älä tuijota kissaasi. Yritä olla olematta outo. Vain istu ja silitä ja puhu hellästi hänelle.

 1. Pidä esineet ylhäällä.

Laita kengät ja vaatteet kaappeihin. Jos vain voit, vältä laittamasta korillista likaista pyykkiä aivan heidän hiekkalaatikkonsa viereen. Hiekkalaatikko on turvapaikka. Pidetään se sellaisena vastaisuudessakin.

 1. Käytä kukkaesansseja.

Kukkaesanssit ovat mielenkiintoisia, energeettisiä, hoitavia litkuja. En tiedä, miten ne toimivat. Ne näyttävät siltä, ettei niiden pitäisi, mutta minä käytän niitä ja suosittelen niitä asiakkaille. Olet saattanut kuulla Rescue Remedystä. Se on kukkaesanssisekoitus. Suosittelen Green Hope Farmin Animal Wellness-linjaa. Huomio: jos käytät Rescue Remedyä (tarjolla ruokakaupassa), ota se litkuna. Älä ota karkkeja tai käytä niitä pillerimuodossa. Tämä tappaa kissasi, sillä niissä on ksylitolia. Laitan tipan kissani hartioiden väliin, noin kerran päivässä. Jotkut ihmiset suosittelevat, että laitat sitä heidän veteensä, tai ruokaan. En suosittele tätä, sillä kuivuminen ei ole hyvä juttu ja sitova aine (etikka tai alkoholi) voi tuoksua luotaantyöntävältä.

 1. Hiero kissaasi.

Käytä pitkiä, voimakkaita vetoja edestä taakse ja ylhäältä alas. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa ja maadoittaa kissan energiat.

 1. Parempaa elämää farmaseuttisesti.

Eläinlääkärilläsi on lääkkeitä. Jotkut kissat hyötyvät ahdistuksen helpotukseen tarkoitetuista lääkkeistä.

Kissasi ahdistus voi helpottaa, ja heidän kissanhiekkalaatikko-ongelmansa helpottavat sen myötä. Toivon, että nämä kohdat toimivat sinun kohdallasi!

4 Ihmisten väliset ongelmat

Kissasi on “pissaantunut” [tiedät varmaan, mihin sana oikeasti viittaa!] koska hän ei tule toimeen jonkun kanssa

Kun kissa pissaa tai kakkaa luvattomaan paikkaan, ihmiset olettavat sen automaattisesti johtuvan siitä, etteivät he pidä jostakin henkilöstä.

Tosi asiassa kissa on paljon todennäköisempi käyttämään hampaitaan tai kynsiään ratkaistakseen tällaisen persoonien välisen ongelman, ellei heidän kiukun kohteensa sitten ole heille fyysinen uhka.

Persoonien väliset ongelmat, jotka liittyvät pissaamiseen ja kakkaamiseen on helppo huomata. Jos kissasi voisi vuokrata valotaulun tai ainakin keplotella kakin jouluvaloihin, he tekisivät sen. Näin käy, kun se vain jättää tekeleensä näkyvälle paikalle.

Kävelet makkariin ja astut johonkin tuoreeseen, terve vaan, kissasi on saanut huomion osakseen (ellei sitten kissasi ole pitkäkarvaista sorttia ja sillä on ollut, kuten me perheessä niitä nimitämme, ”matkustaja”).

Pissan ruikkiminen on myös persoonien välistä. Se on reviirin merkkausta. Kaikki merkkaava käyttäytyminen osoittaa omistajuutta. Jos ruiskautan jotakin, se on minun.

Persoonien väliset ongelmat ovat kaikkein vaikeimpia ratkaista.

Muistatko, miten äitisi (isä, sisko, opettaja, TV) sanoi, että seinä et voi saada jotain henkilöä pitämään sinusta? Tämä on tuplasti totta kissojen kohdalla. Monet kissat, johtuen sosiaalisen toiminnan puutteesta pienenä, ovat jo alkumetreillä haluttomia pitämään uusista ihmisistä ja uusista lemmikeistä.

Joskus meidän pitää auttaa heitä pitämään uudesta ystävästä.

Persoonien väliset ongelmat alkavat usein, kun uusi perheen jäsen lisätään kotitalouteen.

Älä dumppaa uutta kiinnostavaa rakkautta. Älä heivaa piskiä. Ja ethän, pliis, lähetä kissaa uuteen kotiin.

Sen sijaan, yritä yhdistää uusi persoona ja nykyinen kissa huolellisemmin.

Tässä kuusi askelta, jotka muuttavat dynamiikkaa, auttaen helpottamaan kissasi turhautumista ja rauhoittamaan ylisuurta egoa, joka niin monilla kissoilla on.

 1. Pidä kissasi turvassa. Tee esittely siten, ettei se pelokasta jahtaamista tai kiinnisaamisaktiviteetteja, jotka antavat kissallesi mahdollisuuden pysäyttää keskustelu heti alkuunsa. Pidä kissasi turvassa. Älä koskaan salli uuden perheenjäsenen satuttaa tai pelottaa kissaa.
 2. Rajoita kissasi maailmaa. Jos kissasi pissaa matolle, kissasi ei saa olla yksin tuon maton kanssa. Jos kissasi osoittaa omistajuutta talon esineisiin, kissasi ei saa pääsyä niihin asioihin, ennen kuin olet itse läsnä. Jos he tekevät tätä edessäsi, käytä avainlausetta: ”ME EMME TEE TUOTA TÄÄLLÄ.” Ja anna heille ilmainen reissu kylpyhuoneeseen tai pyykkihuoneeseen.
 3. Osoita rakkautta kissallesi julkisesti. Ota kissa syliisi ja sano: ’tämä on Leo, kissojen kuningas ja rakastan häntä’, sen ihmisen tai kissan edessä, josta se ei oikein välitä. Tämä voi saada aikaan ihmeitä. Kissa voi olla otettu. Osoita kissallesi yltäkylläisesti kiintymystä. Osoita huomiota myös sille toiselle, josta kissasi ei niin välitä, kissan edessä. Rakastan sinua ja rakastan myös sinua. Tullaan toimeen keskenämme.
 4. Älä torju kissaa. Älä torju kissaa uuden tulokkaan edessä tai uuden perheenjäsenen eduksi. Ainoa aika, jolloin tämä sääntö ei ole voimassa, on se, että kissa tarvitsee jäähyn ei-provosoidun aggressiivisen käytöksen vuoksi tai pissaamisen/kakkaamisen vuoksi aivan nenäsi edessä. Silloin sanot: ”Me emme käyttäydy näin tässä talossa.” Ja he saavat ilmaismatkan pyykkihuoneeseen.
 5. Anna kissallesi ulospääsy tilanteesta. Kissasi tarvitsee mahdollisuuden päästä pois sen henkilön tai lemmikin luota, josta se ei välitä. Useimmat kissat tahtovat hengailla jossakin ylhäällä. Ota kirjoja pois kirjahyllystä. Anna kissan olla sohvan selkänojalla. Varmista, jos he ovat tämän henkilön tai lemmikin seurassa, että heillä on keino päästä pois. Tämä auttaa kissaasi tuntemaan olonsa turvalliseksi ja lisäksi tuntemaan, että hänellä on kontrolli oman elämänsä suhteen.
 6. Jos sosiaalinen hierarkia on tärkeä kissallesi, vahvista sitä. Sosiaalinen hierarkia, kuninkaallishommelit ja lukion “kuningatarmehiläiskuviot” saattavat olla tärkeitä kissallesi. Se kaikki kiteytyy ensimmäiseen sijaintivalintaan ja tavaravalintaan.

Jos kissa pitää sosiaalista hierarkiaa tärkeänä (hän esimerkiksi etsii aina huoneen korkeimman kohdan, ei anna muiden lemmikkien syödä ruokaansa, yrittää viedä toisten lemmikkien ruuan tai siirtää heidät pois tuoleiltaan jne.), eivätkä toiset eläimet välitä siitä, opeta silloin toisille eläimille sosiaalisen hierarkian kunnioittamista. Ruoki kissa ensin. Hanki kissapuu, jossa on hyvin korkea taso. Silitä kissaa ensimmäisenä.

Saako tämä muiden lemmikkien olon tuntumaan pahalta? Ei yleensä. Yleensä muut lemmikit eivät välitä, etenkään, jos lemmikillä on paikka missä nukkua ja turvaisa pääsy ruokakupilleen. Joskus sinulla voi olla kaksi lemmikkiä, jotka ovat tasavertaisia sosiaalisessa hierarkiassa. Siinä tapauksessa, älä valitse puolta. Ole Sveitsi. Älä aiheuta harmia, älä ota vastaan paskaa.

YKSI TÄRKEÄ HUOMAUTUS SOSIAALISESTA HIERARKIASTA: Sinä olet sosiaalisen hierarkian huipulla. Kissasi, lemmikkisi ja muut perheenjäsenet tarvitsevat sinua siihen pestiin. Sinä kontrolloit resursseja. He tarvitsevat sinua olemaan vastuussa ja vahvistamaan sääntöjä.

Jotkut ihmiset antavat kissojensa vallata talonsa. Jos kissa ei maksa vuokraa, kissa ei silloin myöskään saa mahdollisuutta määrätä asioista.

Bridget Pilloud

________________________

* Monien eläinten käytöshäiriöt juontuvat lähes poikkeuksetta ihmisen energiasta (=tunteista, ajatuksista — tässä hetkessä tai traumaattisessa menneisyydessä) tai ympäristön kaaoksesta tai jostakin muusta häiriötilasta [ihminen on ainoa olento, joka luo jatkuvaa häiriötä tällä planeetalla], joka aiheuttaa epämukavan epätasapainon hyvinkin laajoille alueille, ei pelkästään pieniin koteihimme. Se on usein ihmiselle täysin ”näkymätön” asia, koska ihminen ei ymmärrä/ehdi/viitsi kiinnittää asiaan huomiota… Ihminen on niin ylimielinen, että oletusarvona on, että luonto, eläimet ja ympäristö kyllä sopeutuvat kaikkeen, mitä teemme! :o} –L


Kommentointi on suljettu.