Kanavoidut viestit,Yleinen

Keskusteluista Eläinten kanssa

14.07.2013, Katri Laitila

Lähde: http://elainkommunikointi.blogspot.fi/2013/07/25-toistuvaa-teemaa.html

25 toistuvaa teemaa

Laura Stinchfield kirjasi päiväkirjaansa toukokuussa 2011 25 eri teemaa, jotka tulevat jatkuvasti esiin keskusteluissa eläinten kanssa.

leiki-kanssani
Monet eläinkommunikoijat ovat sanoneet sen: eläimet ikävystyvät helposti ja tarvitsevat virikkeitä!

25 TOISTUVAA TEEMAA


Olen puhunut tuhansien eläinten kanssa vuosien aikana. Tässä joitakin uudelleen toistuvia teemoja (listattu satunnaisessa järjestyksessä) joista eläimiä rakastavat ihmiset saattavat haluta olla tietoisia.


1. Sisäkissat tahtovat linnunruokintalaitteita, lintukylpyjä, avoimia ikkunoita, tuulikelloja ja ylipäätään asioita, jotka heiluvat tuulessa.

2. Hiekkalaatikon pitäminen puhtaana ja kannen poistaminen voivat ratkaista suurimman osan ongelmatapauksista, joissa kissa pissaa laatikon ulkopuolelle.

3. Koirat, jotka näyttävät isoilta ja vantterilta, jotka ovat yli 5-vuotiaita, eivät pidä siitä kun miehet ja naiset taputtelevat heidän kehojaan kovasti. Se sattuu heihin. (Tätä voi olla vaikea vastustaa.)

4. Kissasi vihaa sinua salaa ja perusteellisesti, jos poistat siltä kynnet.

5. Kissojen kynsien poisto aiheuttaa kipuja niiden selkärankaan koko heidän loppuelämänsä ajaksi. Tämä voi ilmetä puremisena ja tassuilla mäiskimisenä.

6. Kanit ovat äärettömän herkkiä hajuille ja liikkeelle. Ole siis hidas ja tietoinen uudesta kynsilakastasi tai käsivoiteestasi, etenkin purevien kanien läheisyydessä.

7. Useimmat eläimet haluaisivat syödä mieluummin lautaselta kuin kulhosta.

8. Ellei lemmikkisi syö makuulla he haluaisivat, että heidän ruokakuppinsa ovat korokkeella. Tämä on helpompaa heidän niskalleen ja selälleen.

9. Monet terveydelliset tai käytökseen liittyvät ongelmat voidaan joko hoitaa tai niitä voidaan suuresti helpottaa viemällä lemmikkisi kiropraktikolle. (Ongelmat, joihin tämä tepsii sisältävät mm. spesialistit, jotka veloittavat tuhansia dollareita ja jotka sanovat: “Me uskomme, että sinun koirallasi on aivokasvain.” ja suosittelevat eutanasiaa samalla siunaamalla. Olen nähnyt tällaisia tapauksia, missä kahdella käsittelyllä koira on täysin kunnossa.”) Monien hevosten leuat ja niska korvien takaa ovat kipeitä. Tämä kipu voi aiheuttaa ongelmia ratsastaessa ja koulutuksessa.

10. Kanit tarvitsevat paljon enemmän liikuntaa kuin luulet. Kanit rakastavat porkkananpäitä.

11. Eläimet pitävät kukista talossa.

12. Monet eläimet pitävät klassisesta musiikista.

13. Useimmat eläimet hädin tuskin sietävät sitä, että me suutelemme heitä päälaelle.

14. Hevoset tahtovat nivellisäravinteita ja elektrolyyttejä. He tietävät, mitä heidän tallikaverinsa syövät.

15. Häkkilinnut tahtovat peilejä, tuoretta ruokaa ja vettä, että heidän lelujaan vaihdellaan ja leikkiaikaa.

16. Kissat, hevoset ja koirat kätkevät hammasongelmansa hyvin. Tarkista lemmikkisi hampaat muutaman kuukauden välein. Jos se näyttää pahalta, ota se pois. Hammasongelmat voivat aiheuttaa migreenipäänsärkyä, korvakipua ja koliikkia. Tämä on hyvin yleistä.

17. Useimmat hevoset haluavat ystävän jonka kanssa ulkoilla.

18. Kaiken ikäiset kissat tahtovat että leikit niiden kanssa.

19. Sisäeläimet tahtovat huonekasveja.

20. Koirat jotka hengittävät syvään tai tepastelevat edestakaisin yöllä kärsivät refluksitaudista tai muusta vatsavaivoista. Vanhemmat koirat eivät voi oikein hyvin kuivamuonan kanssa; se on niille liian vaikeasti sulavaa.

21. Useimmat eläimet rakastavat olla puhtaita, mutta inhoavat turkinhoitoa. Etsi trimmaaja, joka pitää huolen siitä, että eläimillä on hyvä olla.

22. Monet eläimet ovat ikävystyneitä. Kaikenikäiset eläimet haluavat oppia ja että heillä on jokin työ. Koulutus, kun se tehdään positiivisella tavalla, on hauskaa ja stimuloi eläintäsi.

23. Lemmikkisi tulee viisaammaksi, jos selität sille kaikki tilanteet tarkkoja yksityiskohtia myöten. Visualisoi mielessäsi hitaasti kaikki mitä sanot. Älä käytä negatiiveja, kuten “älä…”.

24. Älä sano sarkastisia tai alentavia vitsejä lemmikistäsi. Se loukkaa heidän tunteitaan, vaikuttaa heidän käytökseensä, ja saa heidät tuntemaan olonsa epävarmaksi sinun suhteesi. Älä sano: “Kanipaisti”, “Läskipoika”, “Tyhmä tyttö”. Eläimesi ylistäminen saa sen onnellisemmaksi!

25. Positiivinen ajatteleminen, tietoisuus hengityksestäsi ja liikkuminen hitaasti ja tietoisella tavalla voi auttaa sinun eläintäsi kaikissa mahdollisissa tilanteissa.


Kommentointi on suljettu.