Terveys

HOPEAVESI

05.08.2016, Katri Laitila

(Tilasin juuri itsekin hopeavettä, kissan iho tarvitsee hoitoa 🙂 Sitä saa tilattua mm. luontaistuotekaupoista 😉 Ja jos jollakin on kokemuksia hopeaveden käytöstä, saa kertoa <3 -Katri)

***

Tämän vuoksi käytän kolloidihopeaa

Lue myös:

Kolloidihopea on tehokas ja turvallinen vaihtoehto antibiooteille
Kolloidihopea ja miksi lääkeyhtiöt eivät pidä siitä
Kolloidihopea – unohtunut ihmehoito

***

TÄÄLTÄ INFOA:

http://www.hopeavesi.net/index.htm

Hopeavettä
SEPPÄLÄNMÄEN  MARJATILA,  Pieksämäki

 

HOPEAVESI  JA  SEN  KÄYTTÖ 

Hopeaveden on laboratoriokokeissa todettu tappavan 650 bakteeria, virusta, sientä ja hiivaa, sekä yksisoluisia alkueläimiä. Tutkijat kertovat, että he eivät tiedä yhtään mikrobia, mikä ei olisi lamaantunut hopeasta laboratoriokokeissa.

Hopeavettä pidetään yhtenä tehokkaimmista luonnon antibiooteista. Tehokkaampia lienee ainoastaan tuli (Tri Rima)

HOPEA

Hopea on luonnon oma antibiootti. Sen parantava vaikutus on tunnettu jo vuosisatoja. On tiedetty, että säilyttämällä vettä ja juomia hopea-astioissa ei juomat pilaannu. Keittämällä hopealusikoita on syntynyt parantavaa vettä. Kaapimalla lastuja hopeaesineestä ja sekoittamalla se mehiläisvahaan on saatu aikaan ihosairauksia parantavaa voidetta. 1900 luvun alussa vuoteen 1940 saakka oli lääkeluetteloissa lukuisia hopeatuotteita ja niitä käytettiin sairauksien hoidossa antibioottien tapaan. Antibioottien keksimisen jälkeen hopeatuotteet poistui lääkelistoilta antibioottien tieltä. Silloiset hopeatuotteet olivat kalliita ja vaikeasti valmistettavia. Hopeaa on uponnut laivojen mukana meriin, tuhoutunut tulipaloissa ja vähentynyt kulumalla. Hopeaa on maailmassa tallella noin 100 g jokaista maan asukasta kohden. Se on pääosin koruina, hopea-astioina ja ruokailuvälineinä sekä kolikoina. Pieni osa on sijoittajien kassakaapeissa jota ei ole näkynyt vuosiin.  Maailmassa hopean vuosituotanto on noin 3 g/asukas. Se käytetään kaikki nykyisin teollisuudessa, eikä maailman hopeavarat ole lisääntymässä.

 

HOPEAVESI

Hopeavesi valmistetaan nykyisin sähköelektrolyysin avulla. Hopeavesi sisältää ainoastaan tislattua vettä ja puhdasta hopeaa. Hopeaa valmistamassamme hopeavedessä on käyttötarkoituksesta riippuen 10 -20 mg/ vesilitra. Hopea on osaksi ionisessa ja osaksi kolloidisessa muodossa. Ionit on positiivisesti sähköllä varautuneina. Koska hopeapartikkelit ovat samanmerkkisesti varautuneita hylkivät ne toisiaan ja ovat erittäin aktiivisia, kun ne törmäävät entsyymeihin. Yhdessä ml:ssa hopeavettä on useita miljardeja hopeaioneja eli hopeapartikkelit ovat todella pieniä. Hyvässä hopeavedessä hiukkaskoko on 2 – 100 nm. Hopeavesi on mauton. Se on lievästi alkalista.

 

HOPEAVEDEN OMINAISUUDET

Hopeavesi on ihmisille ja eläimille täysin myrkytön. Se ei aiheuta riippuvuutta eikä sillä ole mitään sivuvaikutuksia. Se ei myöskään haittaa lääkkeiden käyttöä. Hopeavesi suojelee sairastumiselta ja jos sairastut, niin hopeaveden käyttö tukee lääkehoitoa.

Lääkeantibiootit ovat valikoivia eikä tehoa, kun muutamiin bakteereihin, joita varten ne on kehitetty. Hopeavesi on hyvin laajavaikutteinen ja se näyttää tuhoavan bakteereja, viruksia, hiivoja, sieniä sekä ameban tyyppisiä alkueläimiä. Myös mikroskooppisen pieniä loisia ja niiden munia kerrotaan hopeaveden tuhoavan. Kaikki nämä tarvitsevat happea aineenvaihduntaansa ja sitä ne ottavat pinnallaan olevien entsyymien avulla. Hopeaionit näyttävät lamauttavan näiden entsyymien toiminnan hetkessä. Perustuuko hopeaionien teho sähkövaraukseen vai johonkin muuhun ominaisuuteen on arvoitus, mutta teho on nopea. Ihmisten ja eläinkunnan aineenvaihdunta on erilaista, eikä hopeavesi aiheuta meille haittaa. Hopeavesi desinfioi itse itsensä. Sitä käytetään myös desinfiointiaineena.

EU:ssa hopeavettä saa myydä vain ulkoiseen käyttöön. Syyksi sanotaan, että siitä ei ole esitetty riittäviä tutkimuksia. Koska hopea on alkuaine ja sitä ei voi patentoida  on se arvoton lääketeollisuudelle. Siksi lääketeollisuus ei ole kiinnostunut siitä. Kolloidinen hopea lienee paras suoja-aine pelättyjä bioaseita vastaan. Maailman hopeavarastot on niukat. Siksi hopean käyttöä ei haluta lisätä. Nykyisin koko maailman vuosituotanto menee teollisuuden tarpeisiin. Jos hopean hyötykäyttöä lisättäisiin, pitäisi aloittaa hopeisten korujen ja ruokailuvälineiden sulattaminen teolliseen käyttöön.

 

HOPEAVEDEN KÄYTTÖ

–        Desinfiointiaineena: Koska hopeavesi tappaa bakteereja, viruksia, sieniä, hiivoja ja alkueläimiä, voi sitä käyttää yleisdesinfiointiaineena sumuttamalla sillä pintoja, esineitä asusteita, käsiä, kasvoja kainaloita, varpaita ym.  ruumiinosia. Hopeavettä käytettäessä ei tarvitse pelätä jos ainetta menee silmiin. Se ei kirvele. Saksalaisissa synnytyssairaaloissa hopeavettä (hopeanitraatti eli laapis) on tiputettu vasta syntyneiden vauvojen silmiin estämään silmätulehdusta. Hopeavesi estää bakteereista johtuvat hajut. Hopeavedellä voi torjua pahanhajuista hengitystä, kainalo- ja jalkahien hajua, käyttämällä hopeavettä desinfioivana suuvetenä ja suihkuttamalla sitä kainalodeodoranttien tapaan.  Hopeavedellä voi estää jalkahien hajun sumuttamalla sitä kenkiin, sukkiin ja varpaisiin.

–        Hopeavedellä voi desinfioida iholta naarmut, hankaumat, ihottumat, auringon polttamat, jalkasienen, kynsisienen jne. Sen kerrotaan poistavan syylät ja parantavan aknen, silsan jne? Silmä- ja korvatulehduksen hoidossa tipautetaan pipetillä 2 tippaa kaksi kertaa päivässä kipeytyneeseen kohteeseen mikrobien lamauttamiseksi. Pitää muistaa, että hopeavesi  tappaa bakteereja, viruksia, hiivoja, sieniä ja alkueläimiä, mutta ei paranna. Kun nämä kiusankappaleet lamautuu ja kuolee, niin luonto parantaa. Hoidettavan paikan desinfiointi on helppo tehdä sumupullolla, hopeavedellä kostutetulla vanutupolla tai pipetillä. Siteet ja kääreet voi kostuttaa myös hopeavedellä. Apteekista voi ostaa haavalaastaria, jonka haavatyyny on kostutettu hopeageelillä.

–        Veden säilytys: Veneilijät ja karavaanarit on vuosikymmeniä käyttäneet vesitankeissa hopeavettä veden säilytykseen. Hopeavettä lisätään 0,5 – 1 dl 100:n vesilitraan. Hopeaionit estävät vesisäiliöissä ja putkissa mikrobien kasvun ja vesi säilyy käyttökelpoisena useita kuukausia. Samaan käyttöön on myynnissä hopeapulveria ja hopeaverkkokasetteja, joiden luvataan pitävän juomaveden juomakelpoisena jopa vuoden. Samaan tapaan voi lisätä hopeavettä kylpytynnyriin, poreammeeseen ja ilman kostuttajaan. Lisäys estää pitkään mikrobi ongelmat.

–        Kasvien hoitoaineena kerrotaan hopeaveden estävän mikrobien kasvua ja siksi sitä myydään yhdysvalloissa puutarhaväelle kasvien hoitoon. Käyttömäärät on hyvin pieniä ja vain kasvi ja kasvualustan pintaa hieman kostutetaan sumuttamalla, jotta mikrobit ei häiritsisi kasvin kasvua.

–        Eläimien vaivojen hoidossa käytetään hopeavettä monella tavalla. Naarmujen ja hoidettavien kohteiden desinfiointi hopeavedellä ja suojasiteiden kostuttaminen, jotta mikrobit ei pääse aiheuttamaan tulehdusta tai muuta kiusaa. Myös lemmikkien kuivikkeet voi sumuttaa hopeavedellä. Se estää bakteerien toiminnan ja hajut.

–        Sisäilman pitäminen puhtaana mikrobeista on mahdollista jos talossa on koneellinen ilmanvaihto. Se voidaan tehdä sumuttamalla ilmasuodattimet niiden puhdistuksen yhteydessä hopeavedellä. Tämä käsittely pitää ilman pidempään mikrobeista vapaana.

–        Kodin keittiön, pesutilojen ja säilytystilojen seinäpintojen desinfioinnissa sumutus on helpoin käyttötapa. Ulkoilukenkien ja varusteiden huollon yhteydessä olisi käytännöllistä sumuttaa niiden sisäpinnat hopeavedellä. Se estäisi hiivojen ja sienien kasvua, kun varusteet käytössä kostuu.  PC:n näppiksen, ovenkahvojen, auton ratin ja monien käyttöesineiden desinfiointi voi olla esimerkiksi flunssakauden aikana paikallaan, jotta taudit ei leviä henkilöltä toiselle. Esimerkiksi kausiflunssaan ei ole mitään toimivaa rokotetta, koska rokotteet vaikuttaa vain muutamaan viirukseen ja flussaviruksia on yli 200. Hopeavedellä on todennäköisesti vaikutusta kaikkiin näihin viruksiin. Mm. Hongkongin metroasemalla sumutetaan hopeavesivalmisteella liukuportaiden kaiteet ja junien tolpat aina ennen flunssakauden alkua.

–       Hopeavettä voidaan käyttää myös talonrakennuksessa homeiden ja sienitautien torjuntaan. Märkätilojen puukalusteet voi käsitellä hopeavedellä mikrobeja vastaa. Yhdysvalloissa on hopeavedellä käsiteltyä puutavaraa saatavana. Jotkut rakentajat käyttävät hopeavettä vesiohenteisten maalien ja tapettiliisterin lisäaineena. Tämän uskotaan estävän vuosia mikrobien kasvua ja pitävän osaltaan sisäilmaa puhtaampana.

 

HOPEAVEDEN KÄYTTÖRAJOITUKSET

  •    Ihmisessä on hopeaa noin 9,0 mg. Keho tarvitsee hopeaa ilmeisesti tämän pienen määrän immuunijärjestelmän ylläpitoon? Ylimääräinen hopea poistuu kehosta luonnollisia teitä pitkin. Turvallinen käyttömäärä ihmisillä on enintään 0,05mg vrk:ssa kehon painokiloa kohti, jotta ylimääräistä hopeaa ei ala kerääntyä kehoon. Siten esim. 60 kg painava henkilö voisi jonkin sairauden hoidossa käyttää 3,0 mg hopeaa vuorokaudessa, vaivojen hoidossa. Jos hopeaveden pitoisuus on 10 ppm eli hopeaa on 10 mg/l olisi suurin käyttömäärä 60 kg henkilöllä enintään 3,0 dl/vrk, jolla hopeaa ei ala kerääntyä kehoon. Tällaiseen käyttömäärään ei minkään vaivan hoidossa ole mitään syytä.
  •    Käytännössä täyden hyödyn hopeavedestä saa hyvin pienillä hopeavesimäärillä. Aikuisilla ihmisillä esimerkiksi suuvetenä riittää 1-2 tl annos pitämään ikenet kunnossa. Kurkkuvaivoihin riittää 1-2 rkl kurlausvetenä. Jos se ei poista vaivaa pitää mennä lääkäriin. Ihon hoidossa suihkepulloa käyttäen ovat hopeavesimäärät myös hyvin pieniä.

 

  • Mikäli hopeavettä nautitaan liian suuria määriä ja se alkaa kerääntyä kehoon,   on seurauksena pitkäaikaisesta liiallisesta käytöstä ihon sinistyminen. Tätä sairautta kutsutaan nimellä ARGYRIA. Jotta iho alkaisi sinistyä, pitäisi paljon vahvempaa hopeavettä juoda useita kuukausia monta litraa päivässä, jotta hopeaa kerääntyisi riittävästi kehoon. Argyriaan ei tiettävästi kuole, mutta sen ei tiedetä myöskään estävän mitään sairautta.

Hopeavesi on hyvin monipuolinen suoja-aine. Pienessä taloudessa riittää pikkupullo vaivojen hoitoon, mutta usein olisi tarpeellista sumuttaa hopeavedellä jalkineita, märkätilojen kalusteita, lemmikkien kuivikkeita tai varastoon vietäviä tavaroita, jotta niihin ei kosteuden seurauksena bakteeritoiminnasta kehittyisi hajuja. Tällaiseen laajempaan käyttöön on taloudellisempaa ostaa hopeavettä isommissa pakkauksissa. Taloremontin yhteydessä tai uutta taloa rakentaessa voisi viimeistelyvaiheessa hopeavesikäsittelyllä varmistaa että talossa ei ole terveyshaittoja. Hopeavedellä käsitellyt materiaalit pysyvät pitkään antibakteerisina.
Valmistamme hopeavedestä myös geeliä ihonhoitoon. Hopeavesigeelin käyttökohteita ovat: Agne, naarmut, haavat, palovammat, auringon polttama iho, ihottumat, silsa, syylät, hyönteisten puremajäljet, sieni-infektiot, vyöruusu ja säärihaavat. Hopeavesigeeli sopii myös käsidesiksi.
Lähdeluettelo

Hopeavettä  suoraan valmistajalta
SEPPÄLÄNMÄEN  MARJATILA,  Pieksämäki
www.herukoita.info
tai

www.hopeavesi.net

VASTUUVAPAUSLAUSEKE

Tiedot tässä selvityksessä on tarkistettu useammasta luotettavana pitämästämme tietolähteestä. Pidämme tässä selvityksessä esitettyjä tietoja luotettavina. Lääkelaitos ei ole arvioinut tätä selvitystä hopeavedestä ja sen käytöstä. Tässä esitetyillä hopeaveden käyttötavoilla ei siksi taata varmaa sairaudesta parantumista tai sairauden estoa. Emme ole lääkäreitä, joten emme voi tarjota lääkäriapua. Jos sinulla on ongelmia, pitää ottaa yhteyttä laillistettuun lääkäriin. Olet itse yksin vastuussa omaan terveyteen ja ravitsemukseen liittyvistä asioista. Hopeavesi eli kolloidinen hopea on luontaistuote, Se on tarkoitettu pelkästään ulkoiseen käyttöön, eikä sitä ole EU:ssa hyväksytty kehon sisäiseen käyttöön.


2 vastausta

  1. Leena Isohaka sanoo:

    Myrkkyä hopeamaljassa juttu täyttä tuubaa. Pelko että ihmiset käyttävät hopeavettä ja lopettavat lääkkeiden käytön ja näinollen lääketeollisuus kärsisi inflaation. Ja lääkärit menettävät palkkioitaan reseptien kirjoituksista yms.Hopeavettä ei voi patentoida ja siksi se ei ole lääketeollisuudelle kannattavaa ja sen vuoksi se pitää mollata myrkyksi jota se ei ole oikein käytettynä. Todellisuudessa se on tehokkaampi virusten, sienien, bakteerien jne. hoidoissa kuin yksikään lääketieteen luoma kemiallinen versio. Eikä hopeavedelle tule mitään esteitä niin kuin mm. antibiooteilla saa aikaan määrätyn tilan jolloin se lakkaa toimimasta ja tauti rehottaa ja voi vaikka tappaa. Kolloidihopea ei menetä tehoaan lainkaan et tule immuuniksi sen käytölle ja käytä sitä oikein. lääketiede alkaa olla pulassa kun sairaat oppivat ajattelemaan omilla aivoillaan eivätkä pokkuroi lääkäreitä kuin jumalina ja kaiken tietävinä ihmeidentekijöinä. On jo aikakin ottaa omat aivot narikasta alkaa ylläpitämään omaa terveyttään parhailla ravintoaineilla ilman myrkyllisiä haittavaikutuksia täynnä olevia lääkkeitä ja alkaa olla rikastuttamatta lääketeollisuutta oman terveytensä kustannuksella.